• Už vieme, kto sú Slávni maliari medzi nami

          • Po dvoch rokoch a neplánovanom predĺžení projektu z dôvodu pandemických obmedzení  sa s koncom roka  skončil aj náš medzinárodný projekt Slávni maliari medzi nami. Dva a pol roka na ňom spolupracovali žiaci a učitelia škôl z Českej republiky, Talianska, Poľska a Slovenska. Bol to v poradí  už tretí projekt programu Partnerstvá škôl, no podľa záujmu a  ohlasov  žiakov a učiteľov sa stal  doteraz najobľúbenejším Erasmus+ projektom, ktorý škola zároveň koordinovala. Hoci bol pôvodne určený pre žiakov 3. - 6. ročníka, podarilo sa nám postupne do neho zapojiť celú školu.

            Spoznali sme spolu 10 svetových a 20 národných či regionálnych umelcov výtvarného umenia. Nechali sme sa ich tvorbou inšpirovať a výsledkom našej práce sú stále školské galérie prác, ktoré nám budú pripomínať, že „slávni maliari“ nie sú len na stránkach encyklopédií , ale skrývajú sa medzi nami v školských laviciach, len ešte o nich nikto nevie, pretože budúcnosť im ešte len ponúkne príležitosti. My však už tušíme, že predpoklady na to majú viaceré deti.

            V rámci projektu sme plánovali usporiadať veľkú záverečnú vernisáž, aby ste sa o nich dozvedeli aj Vy, no koronavírus bol silnejší a naše plány zmenil. Veríme však, že keď sa dostaneme do bežného života, budeme môcť diela našich talentovaných detí ukázať aj Vám.

            Čo sa vďaka projektu poradilo dosiahnuť?

            Do projektu sa podarilo zapojiť priamo aj nepriamo viac ako 250 žiakov, uskutočnili sme spolu 18 žiackych a 7 učiteľských mobilít do troch krajín EU, vďaka finančnej podpore sme vytvorili výtvarný ateliér, ktorý využívajú žiaci školy a aj ZUŠ, nakúpili sme potrebnú digitálnu a učebnú techniku, zakúpili sme a vytvorili mnohé učebné a metodické materiály. Stálu pamiatku a zároveň učebnú pomôcku sme vytvorili prostredníctvom tlače plnofarebnej brožúry Slávni maliari medzi nami v troch jazykových mutáciách. Najviac si však ceníme hodiny plné tvorivosti, fantázie, umenia, ktoré k sebe pritiahli nielen našich žiakov, ale aj učiteľov. Veríme, že aj vďaka projektu každý z nás dokáže lepšie rozpoznať a precíť krásu umenia.

            Pozrite si webstránku nášho projektu: https://twinspace.etwinning.net/70214/pages/page/428143

        • Čítame radi
          • Čítame radi

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenskej republiky vyhlásilo výzvu o rozvojový projekt „Čítame radi“, vďaka ktorému sa našej škole podarilo získať 800€ na kúpu kníh. Na ich spoznávanie sú pre žiakov pripravené 4 aktivity, v rámci ktorých si budú môcť zakúpené knihy požičať, prečítať, zapojiť sa do výstavy kníh s vlastným návrhom a niečo pekné aj vyhrať.  Počas projektu budeme spolupracovať aj s ,,veľkou sestrou“ našej školskej knižnice – s mestskou knižnicou. Veríme, že žiakom sa zakúpené knihy budú páčiť a podporia čítanie našich žiakov.  Napísala: Mgr. Michaela Mičková