• Beseda so spisovateľom

          • Dňa 4.5.2022 sa naši žiaci dozvedeli, ako sa z malého zvedavého chlapca stane veľký spisovateľ. Pán Štefan Kaštýlsky (Gardoň) nám pútavým spôsobom porozprával, aká náročná je cesta, kým vznikne kniha povestí. S pani manželkou zozbieral, upravil a vydal povesti z Púchovskej doliny a Stredného Považia. 

            Prečítal nám svoju povesť o Teplickom hríbe, trpezlivo odpovedal na otázky detí a určite svojou neúnavnou pracovitosťou inšpiroval deti k literárnej tvorbe.

        • Beseda s ornitológom
          • Beseda s ornitológom

          • V pondelok 2.5.2022 sa žiaci 2. ročníka zúčastnili besedy s ornitológom a fotografom Michalom Richterom, ktorý im pútavým a veku primeraným spôsobom priblížil svet vtáctva žijúceho na Slovensku, ale hlavne v okolí nášho mesta. Za sprostredkovanie besedy ďakujeme pánovi učiteľovi Mihálikovi.

        • Stolný tenis ZŠ
          • Stolný tenis ZŠ

          • Dňa 29.3. 2022 sme sa zúčastnili súťaže v stolnom tenise. Obe družstvá / chlapci aj dievčatá/ podali vyborné výkony. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Bajčíková

          • Vyčistime si naše mesto a okolie školy

          • Naša škola sa ako každý rok zapojila do jarného upratovania okolia školy. V spolupráci s mestom a akciou "Vyčistime si naše mesto!", si naši žiaci priniesli do školy pracovné oblečenie, rukavice, vrecia na odpad a hlavne pracovité ruky. Počas dvoch dní upratovania sa nám podarilo: vyzbierať odpadky v okolí školy a v lese za školou, vyzametať a vyhrabať priestor pred školou, dať do poriadku amfiteáter, vyčistiť detské ihrisko vedľa školy, vyčistiť športové ihrisko, vyhrabať lístie a veľa ďalších prác, ktoré bolo potrebné urobiť pre krajšie okolie našej školy.

            Ďakujeme za spoluprácu a poskytnutie náradia p. Valkovi z kúpeľov v Trenčianskych Tepliciach a technickým službám mesta Trenčianske Teplice.

            Naväčšia vďaka parí žiakom a učiteľom, ktorí sa ochotne zapojili do tejto akcie a veríme, že poriadok v okolí školy si udržíme čo najdlhšie.

        • Marec - mesiac knihy
          • Marec - mesiac knihy

          • Marec sa v našej škole aj tento rok niesol v znamení kníh. Žiaci so svojimi pani učiteľkami uskutočnili viacero aktivít, ktorých cieľom bolo motivovať žiakov k čítaniu. Počas vyučovania navštívili mestskú knižnicu, kde ich pani knihovníčka oboznámila s činnosťou knižnice, rozprávali sa o obľúbených knihách, kreslili ilustrácie, prezentovali prečítané knihy, predviedli svoje čitateľské zručnosti a tiež si mohli objednať knihy z knižných vydavateľstiev.

            Veríme, že naši žiaci si nájdu cestu k dobrej knihe nielen na vyučovaní a čítanie sa stane pre ne životnou potrebou.

            Text: Z. Šlepecká           Foto: triedne učiteľky na 1.stupni ZŠ

          • Záverečná korčuliarska olympiáda

          • Posledný deň korčuliarskeho výcviku našich druhákov prebiehal vo veľkom štýle - olympiádou. Žiaci  museli v 4 disciplínach preukázať korčuliarske zručnosti, ktoré si osvojili na kurze, aby získali medailu a diplom. Všetci korčuliari splnili úlohy, ktoré si pre nich tréneri pripravili. Deťom patrí pochvala a trénerom poďakovanie za ich maximálne nasadenie počas celého týždňa.

            Naše veľké poďakovanie patrí aj mestu Trenčianske Teplice, ktoré sa postaralo o financovanie tohto kurzu pre naše deti.

            Text a foto: triedne učiteľky Z. Šlepecká, L. Pinďáková, L. Dedíková

          • Kurz korčuľovania

          • Počas tohto týždňa sa žiaci 2. ročníka zúčastňujú výcviku korčuľovania na klzisku v Bánovciach nad Bebravou. Za organizáciu kurzu ďakujeme pánovi poslancovi Milanovi Stuhlovi. Veľké ĎAKUJEME patrí aj úžasným trénerom Miňovi, Rišovi, Majke a Lukášovi za výcvik plný zábavných aktivít.

            Text a foto: triedne učiteľky Z. Šlepecká a L. Pinďáková

          • Všetkovedko 2021/2022

          • Dňa 2.12.2021 42 žiakov 2., 3. a 4. ročníka našej ZŠ využilo šancu získať titul Všetkovedko a stať sa najmúdrejšími medzi najbystrejšími v celoslovenskej vedomostnej súťaži Všetkovedko. Pre pandemickú situáciu sme si na výsledky museli počkať trošku dlhšie, ale oplatilo sa. 37 žiakov získalo titul „Všetkovedkov učeň“. 5 žiakov svojim výkonom ukázalo, že dokáže prepojiť vedomosti získané v škole, doma, či vonku a právom získalo titul „VŠETKOVEDKO“. Sú to:

            LEONARD HOLÝ (2.A)

            PAULÍNA KYJACOVÁ (2.A)

            LILLIAN KATARÍNA PLATKO (3.trieda)

            ZOJA MEDOVARSKÁ (4.B)

            ERIKA GAVALIEROVÁ (4.B)

            Všetkým srdečne blahoželáme! Foto z odovzdávania cien si môžete pozrieť TU:

          • Oddychová zóna pre 1. stupeň

          • V stredu, 2. marca, sme slávnostne za prítomnosti pozvaných hostí otvorili oddychovú zónu pre našich najmenších. Vznikla vďaka finančným prostriedkom MŠVVaŠ, podnetným nápadom p. Brožekovej, šikovnosti Miladky Mercellovej a p. školníka Bajzíka, pomocným rukám p. učiteliek a trpezlivosti detí, ktoré sledovali naše postupné kroky a vydržali až do slávnostného otvorenia. Oddychovú zónu budú deti využívať predovšetkým počas prestávok.  Chvíle si môžu krátiť čítaním a prezeraním kníh alebo spoločenskými hrami. Obhohatiť ju môžete aj vy svojim darom -  krásnou knihou či zaujímavou hrou. Veríme, že nám oddychová zóna bude dobre slúžiť a prinesie deťom veľa radosti. 

          • Vesmír očami detí

          • V tomto týždni to v našej škole vyzeralo aspoň trochu ako v čase pred pandémiou. Konalo sa viacero aktivít, medzi ktoré patrila aj výtvarná súťaž Vesmír očami detí. Počas hodín výtvarnej výchovy žiaci pod vedením svojich pani učiteliek vytvorili množstvo krásnych výkresov, z ktorých sa tie najzaujímavejšie dostali do školského kola. V piatok 4.3. porota vybrala 10 prác, ktoré postúpili do okresného kola, ktoré bude vyhodnotené v apríli. Postupujúcim držíme palce!

            Zapísala: Mgr. Z. Šlepecká

          • Veľké poďakovanie celej škole ZŠ A. Bagara

          • Chceme odovzdať veľké poďakovanie všetkým žiakom, rodičom a všetkým zamestnancom školy, ktorí sa zapojili a rýchlo prispeli pre Ukrajinu, krajinu ktorá je v posladných dňoch ťažko skúšaná.

            Zbierka bola dnes odovzdaná a bude prerozdelená medzi ukrajinských občanov, ktorí sú už teraz v Trenčianskych Tepliciach a ktorí postupne prídu v najbližších dňoch. Všetky vaše darované veci pomáhajú priamo tam, kde ich potrebujú. Už včera bola u nás na škole ukrajinská matka s dvoma deťmi a odovzdali sme jej základné hygienické potreby na každodenný život. Úsmev na tvári jej detí vyvolali práve Vaše dary ako bola omaľovánka a farbičky.

            Vaše dary budú využité priamo pre ukrajinských občanov na zmierňovanie núdze a utrpenia.

            Za všetko Vám zo srdca ĎAKUJEME

          • Fašiangový karneval

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde…..

            Kto by nemal rád obdobie zábavy, plesov a karnevalov? Aj my sme sa rozhodli zabávať sa na Fašiangy ako sa patrí. 

            Deti v každej triede, prezlečené do karnevalových kostýmov, si užili fašiangovú atmosféru a pozabávali sa vo svojich triednych kolektívoch.  Deti boli za svoju tvorivosť a kreativitu odmenené sladkými odmenami. Deň sa nám mimoriadne vydaril, spokojnosť bola viditeľná na všetkých tvárach nielen detí. Užili si ho nie len deti, ale aj p. učiteľky a učitelia. 

            Každému kto sa zapojl a vytvoril príjemnú atmosféru v tento deň veľmi pekne ďakujeme.

          • Posolstvo mieru

          • Dnes sme začínali vyučovanie triednickou hodinou, ktorú sme venovali rozhovorom  o sile mieru a o jeho význame. Vidíme, čo sa deje okolo nás a nie je nám to jedno. Spolu sme vytvorili veľké posolstvo mieru pre všetkých, ktorí mier potrebujú. Za každého nášho žiaka a zamestnanca sa dnes narodila holubica mieru. Vďaka za spomienky a slová od srdca patrí p. Glamošovi, ktorí navštívil dnes žiakov 8. a 9. ročníka. 

        • Krajské kolo technickej olympiády
          • Krajské kolo technickej olympiády

          • Dňa 3.2.2022 sa uskutočnilo krajské kolo technickej olympiády on-line formou. Žiaci museli vyriešiť test a pracovali s technickým výkresom.Našu školu a celý okres Trenčín v kategórii B reprezentoval žiak 7. ročníka Andrej Valko.V krajskom kole technickej olympiády sa umiestnil na 1. mieste.

            Blahoželáme!!!!!!

            Zapísala Mgr. Marta Adameová

          • Škola zapojená do programu akadémie Mateja Tótha.

          • Aj naša škola sa zapojila do programu akadémie Mateja Tótha. Deti už majú za sebou prvé tréningy. Postupne sa oboznamujeme a učíme aktivity zamerané na rozvoj rýchlosti, vytrvalosti, sily, koordinácie a hlavne radosti zo športu. Do akadémie sú zapojené deti 1- 3.ročnika, vedené p.učBajčíkovou a p.učPažitkovou🙂

          • Prednášky - Aký bol rok 1989? a Kilt nie je sukňa.

            • Hodina  dejepisu a geografie s neziskovou organizáciou SEEDS na ZŠ A. Bagara

            Žiaci druhého stupňa si  užili 31.1.2022 vzdelávanie formou interaktívnej prezentácie s Evou Plánovskou a Alenou Koščovou na tému: Cestujeme v čase do roku 1989 a Škótsko –  kilt nie je  sukňa.  

            Deviataci a ôsmaci si zacestovali s prednáškou z dejepisu Cestujeme v čase do roku 1989. Cez osobný príbeh prednášajúcej sa žiaci dozvedeli o histórii, životných príbehoch našej krajiny a Európy v zlomovom roku 1989. Prierez historických udalostí cez spomienky, predmety a krátke videá o tom, čo viedlo k Nežnej revolúcii, ale aj o tom, čo sa dialo potom. 

            Siedmaci sa venovali geografii a téme Škótsko –  kilt nie je  sukňa alebo Škótsko – kockovaná exotika. Žiaci sa dozvedeli, že za exotikou netreba chodiť vždy až na druhý koniec sveta. Boli sami prekvapení, koľko vynálezov – okrem škótskej whisky – priniesli Škóti svetu. Dozvedeli sa ako to je vlastne s tým nosením kiltov? Či sú Škóti naozaj takí lakomí, ako sa o nich vtipkuje? A ako je to vlastne s Lochnesskou príšerou? Žiaci sa s cestovateľkou a sprievodkyňou vydali do Škótska a započúvali sa do úžasných príbehov.

          • Spolu múdrejší 3

          • Už po tretíkrát sme využili príležitosť zapojiť sa do výzvy Spolu múdrejší. Ideou výzvy je prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania žiakov vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

            Do projektu sa u nás na škole zapojili štyria učitelia. Od januára do júna bude prebiehať doučovanie v predmetoch matematika a anglický jazyk u vybraných žiakoch 2. stupňa a z matematiky a slovenského jazyka u žiakoch 1. stupňa. Ide o doučovanie na individuálnej báze alebo v malých skupinách.

            Pevne veríme, že bude projekt úspešný a naši žiaci budú aj vďaka doučovaniu dosahovať lepšie výsledky.

            Projekt je realizovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR

             

          • Potešili ľudí v Domove seniorov

          • To, že je krásne robiť dobré skutky bez nároku na odmenu, vedia už aj naši najmladší žiaci. Žiaci 3.ročníka sa tento rok rozhodli, že na Vianoce obdarujú tých, ktorí to najviac potrebujú.Urobili spoločnú  vianočnú zbierku darčekov, ktorou potešili ľudí v Domove seniorov.

            Dňa 16.12.2021 odniesli plné tašky darčekov s úsmevom na tvári a mali z toho obrovskú radosť.
            Mgr.Veronika Mikušová